En dan is het zover, je hebt de beslissig genomen om te gaan paardrijden en zoals je op de website hebt kunnen lezen doen wij als Manege De Groote Wielen er alles aan om dit voor iedereen veilig te laten gebeuren.

In de lessen en op stal zul je veel leren maar wij willen dat je echt goed voorbereid bent daarom willen wij dat iedere beginnende ruiter onze beginnerscursus gevolgd heeft.

Wat is dat dan voor een cursus?

Op onze manege kan het nog wel eens lekker gezellig druk zijn daarom zijn er regels waar iedereen zich aan moet houden, wij nemen de huishoudelijke regels met je door zodat je goed weet wat mag en wat niet mag, we bespreken de rijbaanregels, we geven je een rondleiding op het complex zodat je weet waar je alles kunt vinden en nog veel meer. Na deze cursus weet je dus wat wij van je verwachten en wat je van ons mag verwachten.

In deze cursus (basisveiligheid beginnende ruiters) leren we je natuurlijk ook om veilig met paarden om te gaan. Dit doen we met een stukje theorie en natuurlijk oefenen we ook in de praktijk. (Hoe hou je een paard vast, hoe krab ik veilig de hoeven uit enz. enz.)

Wat zijn de kosten?

  • De kosten bedragen 40 euro (inclusief een leuke en nuttige attentie)

Is deze cursus verplicht?

  • Ja, deze cusus is een verplicht onderdeel van het paard/pony rijden op Manege De Groote Wielen.

Wanneer is de cursus?

  • We laten iedere beginnende ruiter zo snel mogelijk weten wanneer dit is. (zie ook onze agenda)