Regelmatig organiseren wij wedstrijden in de vorm van de FNRS proeven.
Iedereen die bij ons op les zit of in pension staat met zijn paard of pony en in bezit is van een ruiterpaspoort kan zich hiervoor inschrijven. Er mag 1 klasse per kwartaal gereden worden.

Onze eigen visie van wedstrijden rijden is deze;

Plezier, veilig en verantwoord een proefje rijden, leren omgaan met stress, faalangst, teleurstellingen incasseren, maar ook juist een opsteker krijgen bij goede punten. Soms is een promotie punt of een hoge plaatsing, net voldoende om iemand dat duwtje te geven om meer zelfvertrouwen in alles te krijgen.

Wij realiseren ons wel degelijk dat het niet altijd leuk is, als je net niet een prijs hebt, of weer net geen promotie punt. 1 op de 4 deelnemers krijgt een plaatsing, dat betekent dat 3 van de 4 teleurgesteld zouden kunnen zijn, bij geen prijs. Gelukkig gaat het bij onze wedstrijden niet enkel om de prijzen maar worden de ruiters bij het behalen van een promotiepunt (totaal minimaal 210 punten) beloond met een stempel in het paspoort en bij de even proeven krijgen ze -na het behalen van een klein theorie-examen- een heus diploma van de FNRS!

Wij vinden het leren en het meedoen veel belangrijker, maar willen nog net niet de prijzen helemaal weglaten, omdat een beetje competitie strijd ook wel erg leuk kan zijn. Ook realiseren we ons dat ouders graag willen dat hun kind hoog scoort, maar gelukkig hebben we daar geen invloed op. De jury beslist altijd wie er welke punten krijgt. We zijn blij juryleden te hebben, die eerlijk en vooruitstrevend en motiverend zijn in hun punten geven. Maar ook juryleden willen graag zoveel mogelijk punten geven, echter dit is niet mogelijk en ook niet eerlijk tegenover iedereen. Wij proberen de deelnemers tijdens de lessen zo goed mogelijk te leren rijden, zodat ze tijdens de wedstrijden ook zo hoog mogelijk kunnen eindigen.

Het allerliefst geven we iedereen een eerste prijs, maar met een diploma zijn ze altijd ook superblij!

Als er nog vragen hierover zijn dan kunt U altijd bij ons aankloppen.