Als je goed wilt leren paardrijden!
Je vindt paarden en pony's helemaal geweldig en je droomt erover om een keer op de rug van een pony te rijden. Stel je voor: op een paard of pony door het bos en over het strand, of naar een wedstrijd! Dat kan natuurlijk niet zomaar. Om deze droom uit te laten komen zul je eerst moeten weten hoe je een paard of pony moet berijden. Hiervoor kun je terecht bij Manege De Groote Wielen.
 
Wat moet je aan als je gaat paardrijden?
Je hebt vast wel eens op televisie gezien wat de ruiters dragen tijdens de wedstrijden. Als je voor het eerst gaat paardrijden is het nog niet nodig dat je hetzelfde aan hebt als bijvoorbeeld Anky van Grunsven. Maar het is echt niet alleen voor een wedstrijd of voor de show dat ruiters speciale kleding dragen. Bij paardrijden is veiligheid heel belangrijk.
 
Draag daarom altijd:
  • (rij)laarzen die de nodige bescherming bieden. Draag laarzen met gladde, doorlopende zolen en een hak (of jodhpur-laarsjes met chaps) en let op een goede pasvorm; Draag geen sportschoenen want daarmee kun je vast in de beugels komen te zitten.
  • kleding die armen en benen zo goed mogelijk beschermt. De kleding moet wel voldoende ruim zitten maar mag niet met alle winden gaan meewaaien..
  • draag een echte rijbroek. Heb je die nog niet dan kun je ook een andere broek aandoen. Let er wel op dat de broek geen dikke naden heeft aan de binnenkant van je benen wat dat gaat schuren.
  • veiligheidscap/ helm.
  • Je kunt bij ons een veiligheidscap lenen voor je eerste les. Vraag dit van te voren wel even !